5 gode tips til et brag af en fest

Skal du snart holde fødselsdag, jubilæum, sølvbryllup eller noget helt andet? Når en fest skal planlægges, er der overraskende mange ting, der skal være styr på og ordnes. Der er mange beslutninger, der skal tages, og det kan virke som en uoverskuelig opgave, som egentlig bør være hyggelig og spændende i stedet. Med denne liste kan du sørge for, at din fest bliver årets bedste og en, du altid vil huske tilbage på med et smil på læben!

Hav et tema

Faktisk er temafesterne nogle af dem, der bliver husket i længst tid, netop fordi de skiller sig ud fra de ’normale’ fester. Det kan virkelig sætte et pust under stemningen med et tema, som gæsterne kan klæde sig ud efter, og som hele festen kan bære præg af, og det er også en oplagt mulighed for at skabe en rød tråd gennem hele festen, hvilket kan gøre festen helt speciel. Det viser, at I som værter har tænkt over alle detaljer, og at I virkelig har gået op i, at jeres fest er succesfuld, og at jeres gæster har det sjovt og godt. Vælg jeres tema efter, hvad I godt kan lide, da det jo netop er jeres fest. Hvis I er et par, der var unge i 80’erne er dette et oplagt tema, da det tager jer og gæsterne tilbage til denne tid, og hvis det er en fødselsdagsfest for en fodboldinteresseret dreng, er dette et oplagt tema. Det handler om at have øje for mulighederne indenfor de interesser, I har.

Ikke spar på pynten

I forbindelse med dit tema, eller selv hvis du ikke har et tema, er pynten og udsmykningen af din fest virkelig vigtig for, at den bliver noget særligt. Sørg for, at det hænger sammen i farver, materialer eller noget helt andet. Dette er også en måde virkelig at vise jeres gæster, at der er gjort noget ud af det, og at I har villet sørge for, at festen er gennemført. Udsmykning kan være alt fra blomster, til pynt i loftet, en masse stearinlys eller lyskæder rundt omkring. I kan både vælge at købe alt pynten, eller I kan lave en stor del af det selv. Det er helt op til jer, og det gælder bare om at være kreative!

Sjove indslag

Ved de fleste fester er det gæsterne, der står for de sjove indslag, men sådan behøver det faktisk ikke være. Det kan være et rigtig sjovt afbræk hvis værterne selv stod for et indslag, og dette kan I sagtens få til at spille sammen med det tema, I har valgt. Igen gælder det virkelig om at være kreative, så I kan få jeres gæster til at grine og have det sjovt. I kan for eksempel lave en quiz om jer og hvor godt de kender jer, eller I kan sætte dem i forskellige grupper og lave nogle konkurrencer. På den måde får I også jeres gæster blandet lidt med hinanden, så de kan snakke med og lære nogle at kende, som de ikke kendte før.

Hyr en DJ eller et band

En rigtig god måde at sætte et spark op under festen, især hvis det er en større fest, er ved at hyre en DJ. Hvis I gerne vil have jeres gæster til virkelig at have en fest og komme op at bevæge sig og danse, er en DJ virkelig god til dette. På den måde skal I heller ikke selv sørge for en højtaler med musik, og med en DJ kommer også oftest en masse lys, der kan skabe en helt speciel stemning til jeres fest. Ved en DJ kan jeres gæster også være med til at bestemme musikken via ønsker, som de fleste DJ’s altid tager med i deres spillelister.

Hvis I er mere til en mere intim stemning, eller jeres fest er lidt mindre, er et band en oplagt mulighed. Det skaber en form for hygge og viser igen jeres gæster, at I gerne vil kæle for dem og sørge for, at de får en god aften. Et band kan også sagtens fyre op for festen og få gæsterne til at danse, hvis det er det, I har lyst til.

Dog kan en DJ eller et band godt være med til at få budgettet for festen til at stige en anelse, hvilket I også skal tage højde for. Find et lån til din næste fest her.

Gå all-in på maden

Generelt er det bare rart at lægge noget af ansvaret væk fra sig selv som værter til selve festen, så man også kan være med til at nyde den. Dette kan gøres ved at hyre nogle til at stå for musikken, men det kan også være en god idé at hyre nogen til at sørge for maden. Hvis du får maden leveret udefra, er du også helt sikker på, at det er rigtig lækkert og i god kvalitet, og det vil altid være en succes hos dine gæster. Derudover kan det være en god idé at ansætte nogle til at være i køkkenet. Dette behøver slet ikke være de dyreste tjenere, men kan bare være nogle unge piger, du kender nogle, der kender. På den måde er du sikker på, at du virkelig kan slappe af og nyde din fest hele dagen og aftnen.